03-11-07

The King

Elvis Presley is best verdienende overleden artiest
Rock 'n roll-legende Elvis Presley heeft Nirvana-zanger Kurt Cobain van de troon gestoten als best verdienende dode artiest van het afgelopen jaar. Dat blijkt uit een lijst die het Amerikaanse vakblad Forbes jaarlijks publiceert.
De "Jailhouse Rock"-ster bracht, dertig jaar na zijn dood, nog 58 miljoen dollar in het laatje. Cobain stond vorig jaar nog bovenaan de lijst, nadat zijn weduwe Courtney Love een deel van zijn muziekcatalogus van de hand had gedaan voor een aanzienlijk bedrag. Ditmaal komt de zanger niet voor in het Forbes-lijstje. John Lennon, die zeventien jaar geleden werd doodgeschoten, behaalde een tweede plaats met 44 miljoen dollar. Striptekenaar Charles M. Schultz, de bedenker van stripfiguur Snoopy, is zeven jaar na zijn overlijden nog goed voor 35 miljoen dollar. Andere namen op de lijst zijn onder meer The Beatles-gitarist George Harrison (22 miljoen dollar), Albert Einstein (18 miljoen dollar), rapper Tupac Shakur (9 miljoen dollar) en actrice Marilyn Monroe (7 miljoen dollar).
Bron: msn, 30.10.07
Ik vond deze opname. Geen filmpje, want ik denk niet dat hiervan een filmopname bestaat. Wel aanstekelijk. Elvis krijgt tijdens een optreden de slappe lach, naar het schijnt omdat een spot reflecteerde op het glimmende kale hoofd van een toeschouwer. 

14:02 Gepost door Joe Bradley | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muziek, persbericht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.