29-05-07

Spookwandelingen in Antwerpen

anvers_ghostwalk_tcm88-34105

Eigenlijk past dit beter op de site van Roedi, maar ik hoop dat hij het me niet kwalijk neemt dat ik hier even mee op de proppen kom. Ik neem het artikel integraal over van msn/touring.

 

Antwerpse spookwandelingen

 

De rijke geschiedenis van Antwerpen heeft ook haar duistere kantjes. Die kunt u nu van nabij ervaren tijdens een huiveringwekkende spookwandeling. Wie durft het aan?

 

Anders dan het traditionele

Het is eens iets anders dan de traditionele toeristische rondleiding door de stad: spookwandelingen. In het buitenland waren ze al populair, Antwerpen is als eerste Belgische stad gevolgd. Enkele enthousiaste Antwerpenaren doken in het minder bekende duistere verleden van hun stad en besloten dat de intrigerende details van die geschiedenis niet onder het stof van vergeten bibliotheekboeken mochten verdwijnen. Gefascineerd door de griezelverhalen die zich in hun buurt afspeelden, stippelden zij een wandeling uit langs de donkere hoekjes van Antwerpen en nu nemen zij bezoekers graag mee op hun tocht door het duistere verleden.

Historische bewijzen

Zowel heiligen als zondaars komen aan bod in de verhalen die u hoort tijdens de wandeling. U loopt langs plaatsen waar moorden en terechtstellingen plaatsvonden en soms ziet u de historische bewijzen met uw eigen ogen. Zo heeft een middeleeuwse sekteleider zijn sporen nagelaten in de oude stad. Als u de feiten hoort, hebt u verder niet veel fantasie nodig om u een heksenverbranding voor te stellen, andere verhalen zijn dan weer ongelooflijk... maar waar.

Fictie of niet?

Niet alle verhalen zijn echter werkelijk gebeurd. Sommige zijn pure fictie, zoals het verhaal van Jan Zonder Vrees. Andere verhalen zijn sagen en legenden en het is dus aan u om te oordelen over de historische juistheid. Dan zijn er ook nog de mysterieuze gevallen, de onverklaarbare fenomenen en het bijgeloof. En wat dacht u van het verhaal van de man die ronddoolt als spook sinds hij werd onthoofd? Genoeg stof om de hele nacht van wakker te liggen!

Wat u moet weten

De wandelingen vinden plaats op zaterdag, uiteraard 's avonds, wat de sfeer alleszins bevordert! Een wandeling duurt ongeveer twee uur en volgt een traject van drie kilometer lang. Op vrijdag worden de wandelingen begeleid door een Engelstalige gids, een aanrader voor wie bezoekers uit het buitenland wil trakteren op een onvergetelijke ervaring.

Voor groepen kunnen extra wandelingen ingelast worden.

Praktische informatie

Deelname aan een spookwandeling kost 10 euro.

De organisatie van de spookwandelingen is in handen van het Antwerp Ghostwalk Team. Meer informatie, zoals data, vertrektijden en de vertrekplaats, vindt u op hun website.

22:09 Gepost door Joe Bradley | Permalink | Commentaren (5) | Tags: persbericht, antwerpen |  Facebook |

Commentaren

i'm in! zonder twijfel. Helemaal mijn ding :-)

Gepost door: bibien | 30-05-07

i'm in! zonder twijfel. Helemaal mijn ding :-)

Gepost door: bibien | 30-05-07

ja,ik doe ook elke zaterdagavond een spookwandeling, of noem het een zombiewandeling: een kroegentocht met veel te veel bier :p

Gepost door: roedi | 30-05-07

hihi, lijkt me leuk. alhoewel ik er op dat moment waarschijnlijk anders over denk. :) (ik heb schrik van het minste...)

Gepost door: beate | 30-05-07

Da's ééntje om te onthouden...

Gepost door: Beo | 02-06-07

De commentaren zijn gesloten.