24-01-07

Onderweg

San Gim (red) 

 


San Gimignano (voorjaar ‘06)

 

san galgano (rid)

 


Abdij San Galgano (voorjaar ‘06)

 

Zakenreizen. Dat zijn toch zo’n pleziertripjes, waarbij je een paar vergaderingen hebt, met wat geluk in een goed restaurant overgoten met de plaatselijke topwijn, waarna je begeleid door een knappe escort de bezienswaardigheden van de streek kan bewonderen. Slapen in luxehotels, roerei met truffel als ontbijt, champagne aan de bar voor je naar bed gaat, al dan niet met die lekkere buitenlandse collega.

Cut! Correctie. Even de film terugdraaien. Aktie! Een kleine duizend uur per jaar in de auto zitten, in de zomer ondanks airco puffen, in de winter elke morgen sneeuw scheppen om die auto vrij te maken en af en toe sneeuwkettingen monteren. Van de ene afspraak naar de andere hollen, in de auto de afspraken van volgende week regelen of even naar huis bellen om vast te stellen dat ze het best stellen zonder jou. Bijna elke avond in een ander bed slapen, alleen in een hotelrestaurant zitten en je verstoppen achter een boek. Inderdaad soms in mooie hotels, waarvan je vooral de hal met wifi internet en je eigen kamer kent. Vaststellen dat je weeral vergeten bent tijd in te plannen om eindelijk eens naar dat bekende stadje te rijden om er eens door te lopen.

Versta me niet verkeerd, dit is geen zelfbeklag. Ik doe deze job nu al meer dan 11 jaar en blijf het graag doen. De dagelijkse ontmoetingen met heel verschillende mensen, de soms adembenemende landschappen waar je doorheen rijdt, het gevoel van vrijheid, al besef je dat het maar een illusie is. Ik kan ze nog niet missen. Wegen het werken naar een deadline, de 100 tot 120 dagen buitenshuis slapen en het vele autorijden niet zwaar? Soms wel, maar eerlijk gezegd denk je daaraan niet als je bijvoorbeeld onderweg bent in de zonovergoten heuvels van Toscane en even de voet van het gaspedaal haalt om beter te genieten van het uitzicht op San Gimignano of even te stoppen bij de indrukwekkende ruïnes van de Abdij van San Galgano.

22:54 Gepost door Joe Bradley | Permalink | Commentaren (4) | Tags: reizen, italie, werk, toscane |  Facebook |

Commentaren

hoe? is dat niet elke dag feesten? ;)

Gepost door: beate | 25-01-07

San Gimignano... Daar ben ik een tweetal jaren geleden ook geweest, dat heeft een onvergetelijke indruk op mij nagelaten.. Super gezellig en zoo mooi, om nog maar te zwijgen van het uitzicht.. Tijdens die reis hebben we zowat heel Toscane verkend en dat was echt de moeite waard!!!

Vele groetjes,

Gepost door: CIA | 25-01-07

jawadde Mooi hoor! Ik heb een gelijkaardige foto, maar dan van in Bretagne. In elk geval doet het mij mijmeren naar de zomervakantie, want hier is het verdorie koud!

Gepost door: Contessa | 25-01-07

Ja hoor, dat spreekt aardig tot de verbeelding...
Doe je ook taxistop? ;-)

Gepost door: Beo | 25-01-07

De commentaren zijn gesloten.