12-01-07

 A love story

38440-BIRDS_EYE_VIEW_HEIDELBERG-Heidelberg

10 jaar geleden, een universiteitsstad in Duitsland.

Een student die na zijn studies nog een jaartje bij studeert in het buitenland omdat hij op die manier zijn taalvaardigheid kan verbeteren en tegelijkertijd meeprofiteert van de afschaffing van de dienstplicht in België, ontmoet een jonge Duitse vrouw en raakt gefascineerd. Er ontstaat een intieme vriendschap die vlak voor zijn terugkeer naar België ontvlamt in liefde. Het begin van een mooie, zij het niet makkelijke afstandsrelatie. Ondanks het beperkte budget van een studente en een schoolverlater aan het begin van zijn beroepscarrière zien ze elkaar vrij regelmatig, afwisselend in België, Duitsland en zelfs even Italië waar zij op dat moment een stage loopt. Ze vinden zelfs het geld om drie romantische laatzomerdagen naar Normandië te gaan.

Maar dan komt er een kink in de kabel.

Haar ouders zien hem helemaal niet zitten.

De relatie wordt zwaar bemoeilijkt doordat haar ouders haar verbieden hem nog te zien. Maar toch, het lukt. Met hulp van vrienden en vriendinnen die al eens een weekend een studentenkot ter beschikking stellen of bij haar ouders gaan vragen of hun dochter zogezegd met hen mee op vakantie mag, vinden ze wegen om elkaar te zien.  Maar de druk wordt hoog. Telefoneren kan alleen via een afgesproken codesysteem, maar als het even fout loopt, wordt de spanning schier ondraaglijk. En toch werkt het. Hij ziet in haar de vrouw van zijn leven. Als ze hem wat bezorgd vertelt dat haar anders zo regelmatige regels wat langer uitblijven, is hij blij. Het zou hen lukken. Zij schrikt een beetje en is opgelucht als de cyclus dan toch normaal blijkt.

Op een blauwe maandag, hen lijkt het een zwarte, familiebespreking in Duitsland. Ze moet de relatie onmiddellijk stopzetten, want de om het welzijn en de welvaart van hun dochter bezorgde ouders zouden ervoor zorgen dat ze voor hun bildhübsche meisje de geschikte man vinden. De advertentie is al geplaatst, er wordt zelfs een beloning gesuggereerd.

Paniek. Halsoverkop wordt een ontsnappingsplan gemaakt, maar als het zo ver is, duikt de twijfel op. Bruggen opblazen is makkelijk te plannen, je kan zelfs de dynamietstaven leggen, maar om op de knop te duwen is veel, heel veel moed nodig. Te veel voor jonge mensen. De druk wordt nog groter, elkaar zien wordt bijna onmogelijk en vreet gewoon alle financiële middelen op.

Dan ontploft er toch een brug, maar het is een andere. Die tussen hen. Praten lukt niet omdat tranen de keel snoeren en de afstand ineens te groot is. Einde van een lovestory.

 

Gisteren, Vlaams-Brabant, België

Hij verblijft intussen een groot deel van het jaar in het buitenland, maar is op bezoek bij zijn ouders. De worm zit in zijn relatie en de vlucht in werk blijkt het gemis toch niet helemaal op te vangen. Twijfel, onzekerheid, gebrek aan besluitvaardigheid, angst voor mislukking zijn de thema’s van zijn gedachten.

The postman rings. Eén of twee keer? Zijn vader neemt een aangetekende brief voor hem aan. Een dure omslag met voering, een handgeschreven adres, geen afzender. Eén vel, met de computer geschreven.

Getekend ZIJ.

Veel vragen, hoe hij het maakt, wat hij doet, beste wensen voor zijn eventuele gezin, in elk geval voor zijn familie. Een e-mailadres en een gsm-nummer…

En nu?

22:32 Gepost door Joe Bradley | Permalink | Commentaren (2) | Tags: liefde |  Facebook |

Commentaren

gewoon doen jong, zalig en keispannend !

Gepost door: roedi | 13-01-07

pijn hallo
ik heb ook hetzelfde verhal meegemaakt en mijn reactie was: gewoon m'n hart volgen en niets anders........
ik wens jullie veel succes en geluk samen

Gepost door: eab | 04-09-08

De commentaren zijn gesloten.